marți, 4 noiembrie 2008

CSS Demo

De cate ori ati ramas uimiti intrand pe un site, pentru ca este ...frumos? Pentru ca ati observat intai si intai nu ca e ergonomic/colorat/aerisit/bine structurat, ci ca e foarte expresiv, artistic, frumos? Si care sunt acele site-uri? Presupun ca e placut sa "aveti treaba" intr-un astfel de spatiu virtual, insa multe site-uri isi rezuma diferentele de prezentare la logo si niste clasice variatii de layout si scheme de culori.

CSS Zen Garden ne demonstreaza ce "minuni" se pot face cu putin spirit artistic si cu ajutorul CSS (Cascadind Style Sheets): acelasi continut (informatii dintr-o pagina web) poate fi imbracat intr-o sumedenie de straie (prezentare) care de care mai graitoare.


Iata si principalele avantaje ale folosirii CSS:
  • separarea continutului de prezentare, dupa cum se observa si pe csszengarden: fisiere de continut (html) si fisier de prezentare (css); de aici decurg si urmatoarele avantaje:
  • schimbarea de look se face mai usor si intr-un singur loc (css) si are efect pe toate paginile care folosesc respectivul css;
  • continutul (html) este mai accesibil si mai clar motoarelor de cautare pentru ca nu mai e impanzit cu detalii de prezentare;
  • pentru un site, paginile web se incarca mai repede, deoarece css-ul se salveaza in cache la prima accesare, ceea ce inseamna ca la accesarea altor pagini va fi nevoie doar de continut (html), ca prezentare folosindu-se css-ul local.

Pe CSS Zen Garden va recomandam sa vizionati si urmatoarele designuri: Retro Theatre, Organica Creativa sau Obsequience.

::

2 comentarii:

razvan784 spunea...

"De cate ori ati ramas uimiti intrand pe un site, pentru ca este ...frumos?"
Niciodată.
:P

Andreea spunea...

hmmm, asta pentru ca nu aparuseram noi ;) sa mai vii sa vezi ce ne poate condeiu :P