miercuri, 12 noiembrie 2008

De unde vine sunetul de dial up?

De ce dura atat de mult conectarea prin dial up si de unde veneau sunetele acelea ciudate?

marți, 11 noiembrie 2008

Google Youtube Data API

Este vorba un API dezvoltat de Google pentru a usura integrarea functiilor YouTube intr-o aplicatie. Printre functionalitati:
  • informatii despre profilul unui utilizator;
  • relatii gen Friends sau Subscriptions;
  • flux de videoclipuri, inclusiv Favorites, legaturi între videoclipuri, comentarii ale videoclipurilor;
  • posibilitatea de a interactiona: transmitere de mesaje, postare de comentarii, publicare de noi videoclipuri.
API-ul inca nu suporta obtinerea fluxului Subscribers pentru un utilizator (se poate obtine numai numarul acestora din statistici). Aceasta optiune este inca pe lista de asteptare.

Biblioteci exista pentru Java, .NET, PHP si Python. Pentru Java este necesara mai intai instalarea bibliotecilor servlet.jar si mail.jar. Daca se foloseste o versiune de Java SE anterioara versiunii 6, este nevoie si de JavaBeans Activation Framework.

In principiu, datele sunt stocate sub forma arborescenta.

Primul lucru care trebuie creat este un serviciu YouTube, cu numele aplicatiei; apoi, informatii despre relatii de orice fel si videoclipuri se obtin prin cereri la un URL de genul "http://gdata.youtube.com/feeds/api/users/nume_utilizator/tip_de_relatie". De exemplu, pentru prietenii utilizatorului user URL-ul este "http://gdata.youtube.com/feeds/api/users/user/friends".

Ce se primeste la o astfel de cerere este un obiect de tip Feed, care poate fi iterat obtinand obiecte de tip Entry. Acestea contin informatia dorita si pot fi accesate sau modificate prin metode de tip getter si setter. Majoritatea operatiilor de modificare a datelor, ca si unele operatii de acces, de exemplu citirea mesajelor unui utilizator, necesita autentificarea utilizatorilor.

Mai multe informatii mai mult sau mai putin tehnice se pot afla si de pe blogul lor.
::

duminică, 9 noiembrie 2008

Poveste cu pesti

Cautand pe Google poze cu pesti (pt un proiect secret :p), dau peste urmatoarea:



Sursa: SEO Speedwagon
::