sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Libertatea optiunilor sau fiabilitate?

Bineinteles, vorbim de interfete web. Mai exact, despre implementarea lor.
Dupa ce am trecut de primele etape (gasirea unui domeniu, inregistrarea blog-ului), urmatoarea provocare a fost site-ul. Adica "in ce facem site-ul?".

Trei solutii sunt evidente:
  • scrierea lui "de la zero"
  • folosirea unei solutii open-source
  • folosirea unei solutii comerciale
Prima solutie este tentanta, la prima vedere: ne permite controlul maxim asupra interfetei, asupra modului de functionare etc. Totusi, dezavantajele sunt evidente: timp mare de implementare si fiabilitate scazuta din cauza bug-urilor iminente.
Asadar, ramane sa folosim o solutie existenta. O solutie open-source. De ce open-source? Pentru ca open-source inseamna in primul rand comunitate. Iar comunitate inseamna o baza mare de cunostinte, inseamna foarte multi ochi care inspecteaza solutia respectiva, asigurandu-se de o calitate cat mai buna a codului.

Solutia "castigatoare" a fost Drupal, cel mai folosit Content Management System in 2008, si se pare ca in continua crestere.
Bineinteles, Drupal ne ofera doar temelia, noi urmand sa integram si sa customizam module, sa scriem template-uri, sa concepem interfete pentru a ajunge la produsul final dorit.
::

Primul pas si jumatate

Bine ai venit pe blogul nostru! Daca esti interesat de orice inseamna interfete web, acorda-ti si acorda-ne un minut - mai scurt, pentru a schimba o vorba pe o parere aici, pe blog, sau mai lung, pentru a afla mai multe despre noi si webvolutia pe care o propunem.

Vei gasi aici o definitie romantata a ce inseamna interfete web in secolul XXI, in care vom urmari fenomenul Web 2.0 in plin upgrade. Pentru cei doritori de informatii mai tehnice, fiecare articol va conduce la varianta mai elaborata si mai impartiala de pe site.

Sa inceapa webxperienta!
::